Landbohjemmet Skovlyst

Landbohjemmet Skovlyst i Smedskærlund

 

Landbohjemmet Skovlyst var i princippet et etablissement, der blev drevet af en forening, hvis formål var at drive et samlingssted for landboungdommen. Andre typer af ”hjem” var soldaterhjem, afholdshjem og højskolehjem. Med sin smukke beliggenhed blev stedet et populært søndagsudflugtsmål, faciliteterne var velegnede til udflugter, fester og baller med musik og dans, og da man havde spiritusbevilling blev stedet også brugt som almindeligt udskænkningssted.

 

Skovlysts historie:

Skovlyst gennemgik en udvikling fra at være en købmandsforretning med keglebane på et naturskønt sted omkring 1890, til at der blev udvidet med gæstgiveri før 1904, og til at stedet blev oprettet som ”landbohjem” med formålet: At give medlemmerne adgang til adspredelse og selskabelige sammenkomster i 1912. Skovlyst brændte i november 1922 og blev aldrig genopført.

 

Skovlysts ejere:

1863-????: ? Blume Jacobsen: Blume Jacobsen blev 1863 gift med datteren i huset. Han var kusk på Barrit Præstegård før brylluppet og ernærede sig som tækkemand i en periode efter brylluppet. De forestod omdannelsens af stedet fra købmandsforretning til landbohjemmet Skovlyst.

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.